● osviežuje a zároveň odstraňuje pocit únavy
● má vysoko alkalizujúci účinok
● má okysličujúce, antioxidačné, detoxikačné a vyživujúce účinky
● je bohatým zdrojom chlorofylu
● neutralizuje toxíny a čistí pečeň
● obsahuje prírodné vitamíny, minerály, stopové prvky a enzýmy
● obsahuje vlákninu, ktorá odvádza z tela toxické a odpadové látky, zmäkčuje stolicu, udržiava obsah čriev v pohybe, čo vedie k prevencii zápchy
● účinky zeleného jačmeňa a zelenej pšenice sú podobné, rozdiel je v chuti a v pomernom množstve vitamínov a minerálov. Niektorým ľuďom vyhovuje viac jačmeň, iným pšenica
Rozbor látok v mladej pšenici:
Lúčavka (mg/g):
MAKRO MEHLICH II (mg/g):
Ako sa vyrába?
Jačmeň/pšenica sa zberá, keď dosiahne výšku asi 15cm. Pokosené steblá jačmeňa/pšenice sa usušia pri nízkej teplote a potom sa zomelú na prášok.
Prevencia: Aj keď sa človek cíti zdravý, môžu telu niektoré látky chýbať. Zelený jačmeň je ideálny pre prevenciu vzniku rôznych ochorení. Zelený jačmeň likviduje voľné radikály, dodáva telu enzýmy a vitamíny, čistí organizmus od škodlivín a obnovuje mikroflóru, čím vracia telo do normálu.
Pravidelným užívaním zelenej pšenice sa telo postupne prečistí. Neponáhľajte sa a vytrvajte. Harmonizácia sa spravidla začne prejavovať po troch mesiacoch užívania, celková očista sa potom dostaví zvyčajne do šiestich mesiacov.
Podporte účinok zelenej potraviny obmedzením živočíšnych tukov, cukru a pšeničnej múky. Pridajte do jedálnička čerstvú aj varenú zeleninu, orechy a kvalitný olivový a kokosový olej. Pite čistú vodu a dbajte na pravidelný pohyb.
Skladovanie: Prášok uchovávajte na suchom, tmavom mieste, vždy dobre uzavretý.
Spôsob použitia: 2x denne čajovú lyžičku prášku (rozmiešajte v pohári vody, v jogurte alebo v inej studenej potravine), 30 minút pred jedlom alebo 2 hodiny po jedle.
Nepoužívajte kovové nádoby a kovovú lyžičku.
Po troch mesiacoch pravidelného užívania urobte 1 - 2 mesiace prestávku.
Pretože zelené potraviny podporujú organizmus vo vylučovaní cudzorodých látok, je lepšie užívať zelený jačmeň minimálne hodinu po užití klasických liekov.
Tehotenstvo a dojčenie: Použitie pšenice konzultujte so svojím lekárom. Všeobecne je užívanie zeleného jačmeňa pre tehotné a dojčiace ženy vhodné. Predchádza tehotenskej cukrovke, zápche, uľahčuje hojenie. Dodáva telu potrebné živiny v prirodzenej forme.
Výrobok nie je liek a nenahrádza pestrú stravu.